Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 15, 2008

BENARKAH MUHYIDDIN YASSIN "DERHAKA" PADA PAK LAH???


BENARKAH MUHYIDDIN YASSIN "DERHAKA" PADA PAK LAH???

Derhaka - tidak taat atau khianat kepada negara (Tuhan, orang tua, dan lain-lain), menentang kekuasaan yang sah.

Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
edisi keempat
Reactions:

6 comments:

zailan said...

Salam Perjuangan
Muhyiddin bukan penderhaka .. tetapi Si Jebat yg memebela bangsa. Kita seharusnya memberi peluang kepada beliau utk melakukan perobahan membersihkan parti & membuat penambaikan kepada parti & bangsa Melayu.. Memang ramai juak2 penyokong yg tidak suka & sebulu dgn beliau.. jika ubat ini pahit utk di telan.. Maka pejamkan mata.. tahan nafas.. kita kunyah ramai2 ... Pasti ada sinar kebenaran utk kita semua kelak.. Amin

Anonymous said...

Salam
Muhyiddin bengang jadi mentri luar..Susah nak kempen..dia nak lawan najib..nak lawan paklah kuli plak dah melompat dr gua musang. nasib baik bukan musang bejanggut.

Anonymous said...

Adakah sdr zailan pasti muhyiddin boleh mengembalikan kegemilangan negara?

apa alasannya?

aku punya suka said...

Wahai Muhyiddin Yasin..
Boleh tak bersabar.
Jangan gelojoh sangat nak bertanding..
Rileks lah bro..
Track record jadi menteri yang jaga harga makanan minuman pun masih tahap C-
Ada hati nak jadi PM..
Kalau setakat Pembantu makmal atau Production manager bolehlah, janji PM jugak?

Anonymous said...

Apa perlu susah-susah sangat, jawapan boleh terurai jika anwar sanggup bersumpah. Kalau berani kerana benar, lakukan tak usah bermain kata-kata, jangan takut , biar rakyat tahu engkau tak bersalah, biar puas hati. kalau engkau benar-benar meliwat jangan sesekali bersumpah, mengaku saja, bertaubatlah. senangkan. guna akal.

Anonymous said...

Apa perlu susah-susah sangat, jawapan boleh terurai jika anwar sanggup bersumpah. Kalau berani kerana benar, lakukan tak usah bermain kata-kata, jangan takut , biar rakyat tahu engkau tak bersalah, biar puas hati. kalau engkau benar-benar meliwat jangan sesekali bersumpah, mengaku saja, bertaubatlah. senangkan. guna akal.