Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 28, 2012

Penemuan Piramid Di Malaysia

Penemuan Piramid Di Malaysia


Di tengah-tengah hutan belantara Pahang sebuah Piramid dikatakan telah ditemui.  Kini ia sedang dikawal rapi oleh Pasukan Komando.  Dikhabarkan juga mereka yang pernah masuk ke dalam piramid ini, bila keluar dihinggapi penyakit misteri dan akan pulih sendiri selepas beberapa minggu.

Persoalannya, kenapa ia dikawal begitu rapi?  

Piramid telah dijumpai di beberapa buah negara di seluruh dunia iaitu Mesir, Mexico, Peru, Nubia, Malaysia, Iraq dan China.  Kesemuanya memiliki struktur dan sifat yang sama.  Antara keunikan piramid ini, ia membias cahaya dari reka cipta dan reka bentuk yang akan menerangi seluruh kawasan dalam piramid dengan terang dari cahaya matahari.  Ini cukup menakjubkan, tetapi sapa yang bina?  Ia bukan kecil...

Adakah orang Melayu membina piramid di hutan Pahang ini?

Tapi kalau nak masuk hutan kena jaga-jaga kerana ular sebesar ini (foto bawah) pernah ditemui di hutan Malaysia.



PIRAMID-PIRAMID YANG DITEMUI

IRAN


Egypt


China


Mexico


Nubia


Bosnia


Iraq



Peru

Siapa yang membina piramid-piramid ini sehingga berada di serata dunia?


The Power of the Pyramid





2 Foto di atas merupakan Piramid yang ditemui di dasar laut Okinama Jepun dan juga didakwa Piramid Melayu.  Ada yang mengatakan kerana terdapatnya keris di ke empat penjuru piramid tersebut (foto masih belum ditemui) dan ia dianggap masih belum kukuh kesahihannya.

Kisah berkaitan sila klik link di bawah:
http://austinstar.hubpages.com/hub/Facts-About-the-Mayan-Pyramids

Dan hamba Allah yang mendakwa menemui piramid tersebut sila klik: http://militaryofmalaysia.net/2012/09/pendedahan-eksklusif-piramid-melayu/

Jika kisah di atas ini adalah benar, maka kita harus sedar bahawa bangsa MELAYU ini merupakan satu bangsa yang luar biasa kehebatannya.  Jika tidak, masakan kita mampu menempa banyak sejarah dan peristiwa yang menyebabkan negara kita terkenal di seluruh dunia.  Mengapa pula negara kita sering dicuba ganggu oleh bangsa Yahudi seperti membiaya beberapa pemimpin politik untuk merampas kerajaan.  Siapakah mereka yang sebenarnya, apakah yang mereka mahukan dan siapa pula selepas Anwar Ibrahim yang mungkin telah mereka (Yahudi) tahu insan ini memiliki gen atau DNA yang hebat dari keturunan mereka (saya mendapat firasat siapa insan ini).  Wallahualam dan ini sekadar cetusan fikiran saya sekadar tiba-tiba.


Sebuah bukit yang berbentuk seperti Piramid yang terdapat betul-betul di hadapan Saufiville Resort Janda Baik Pahang.   Adakah ini piramid tersebut? Cer datang cer datang tengok sendiri.  Bawalah apa sahaja teropong ka apa ka yang boleh anda lihat dan tenung dengan dekat.




Reactions:

41 comments:

Anonymous said...

ye la tu..

percaya sgt la citer shahpaskal..karut

Faizal Raidenovich said...

Aku pun agak skeptikal benda2 mcm ni.tapi aku yakin sebaiknya kita siasat dulu kebenaran cerita shahpaskal tu.

zelmey said...

Cuba hangpa semua semak semak blog angkatan tentera :)

Anonymous said...

mane ade piramid kt malaysia ni.. piramid dgn bukit pun x boleh beza ke? jgn taksub sgt dgn kehebatan melayu ko tu.. ko ingat yahudi nk heran sgt ke dgn malaysia ni.. hutang ratus billion la yg boleh kite banggakan

Anonymous said...

blog shahpaskal tu pasal piramid dan melayu tu macam mengarut,..macam ada unsur2 survival politik...aku rasa dia mmg kerja dan ditugaskan utk bahagian saraf atau psiko supaya pembaca terpengaruh dengan cerita2 yg kadang x masuk akal...mana mungkin dia bleh suka2 mendedahkan sesuatu yg bagi aku top secret contohnye bab2 perisik malaysia dsbgainya tu..kalu tak dah lama dah dia kene panggil mengadap....maybe ada benda yg boleh pakai dan banyak yg x bleh pakai..

zelmey said...

Kadang2 gua pun pikir mcm tu jugak

Anonymous said...

korang suma ni buta sejarah kuno melayu purbakal ke??? memang bangsa melayu dulu2 pertama skali bin apiramid diikuti bangsa2 len selurh dunia.... taiplah ATBM atau melayu nusantaraku...br benak kepala hotak korang terbukak dr sistem sempit sejarah kita.....Pendekar Malaya

Anonymous said...

Malam td baca blog ni, skang tgh lunch sambil menikmati view pyramid ni. Pagi tadi siap beli teropong Nikon cukup.
Dua hari lepas naik berinchang cari bukit/gunung ni ingatkan kat sana.

zelmey said...

Rupa-rupanya?

melayu dk said...

bodoh betul yang arque...nampak sangat pengkomen x educated malah mungkin xtahu apapun..pakai komen jer..xda knowledge.....ahli-ahli sejarah malaysia dah mula masuk hutan pahang memulakan ekpedisi mengkaji piramid melayu....lain kali pi lah keluar tempat-tempat berilmiah sikit bercampur dengan orang berilmiah...baru terbuka minda...melayu memang bangsa hebat...

zelmey said...

bukan arque bro .. argue :) (mgkin typing error). Biarlah dia jangan marah2 kesian dia. Tapi gua pun tak sabar nak tunggu next news tentang isu ni.

Anonymous said...

yang aku sngt tertarik ialah kaitan dgn anuar ibrahim,Apa kena mengena dgn anuar ibrahim plk,Dengki umat kpd anuar memang tiada tara nya,Beliau dituduh mcm2 benda,akan mengadai melayu,perosak bangsa,baham harta dan mcm2 lg,sedangkan anuar ibrahim belum lg perintah malaysia ni,dah diberi lebel yg bukan2,Yang aku paling heran ialah mengapakah org yg dah benar2 baham harta negara,jual negara(contoh:platar myk diberi kpd brunai,singapura telah jd kpunyaan cina) tak plk dikutuk malah diberi sokongan lagi patutnya yg salah mesti disalahkan,yg belum buat apa2 jgn kita duk memandai buat andaian yg bukan2,adakah kita nk jd ahli nujum mcm puak maya tu,21 hb dis dah pun berlalu,ternyata ramaln ahli2 nujum maya mmg sgt meleset,Yg aku nk tarik perhatian ialah kebencian kpd anuar ibrahim mmg xde surut nya,hinggakan blog2 yg tak politik pun diserap sebegitu rupa supaya jahat anuar ibrahim nmpk benar wlau pun dia tak buat apa2 pun lagi,ternyata kepimpinan skrg sgt takut kehilangan harta nya sehingga perancangan dibuat dgn sebegitu rupa.(perlu diingat pemimpin skrg hanya sayang harta je dan tak lebih dari tu)

zelmey said...

Itu tandanya nama Anwar Ibrahim telah terpahat dlm jiwa dan hati rakyat. Kan dia akan semakin popular dan kuat.

Sama spt Amerika yg menuduh Islam yg menjadi terrorist, kini masyarakat Islam semakin ramai di Amerika. ;-)

Amacam, ada betoi ka? Bagi gua Anwar ka, Pemimpin Umno ka, Pas ka Dap ka ... sama2 ada yg korupt. So whats the big deal.

Anonymous said...

contoh melayu bodo, surf internet baca blog tulisan nath apa2 konon fakta pulak..sedar la melayu makin layu, terkubur dgn sejarah, ko sedar tak hakikat masa depan melayu makin hampas? bodoh

Anonymous said...

Bru blaja pasal tamadun,,,then ustaz mncritakan tentg piramid di mlaysiam di tgh hutan,lalu ak mnjmpainy,,adakah betul tetg piramid dan sai baba iaitu dajjal yg tlah mncul di dunia

Anonymous said...

pyramid bukan simbol kebagusan suatu kaum tetapi suatu simbol kuasa yang amat besar samada baik atau tidak....namun adakah dengan pemikiran yang terbatas dan berpandukan pengetahuan yang ada dapat menerokai kuasa yang mungkin tidak terbatas. Bukan berdasarkan ilmu manusia yang diliputi pemikiran-pemikiran orang lain sahaja. Mengkaji saja belum cukup. Penemuan ini amat berguna...namun pentafsirannya belum menjangkau pengetahuan sebenar

Anonymous said...

tapi kalau piramid itu bukit,xkan pasukan komando nak berkawal kt bukit tu..cer ang pk..

zelmey said...

Main skim piramid lagi best lah haha

Anonymous said...

Da ade da piramid kt malaysia. Besar kot. Happening lg. Ade gsc. Bley tgk wayang. Kalau korg park ikot suke hati, nnt kena clamp.

Anonymous said...

banyak lagy kau xtau psal sejarah wahai anonymous.. so senyap je.. kau kene byk lagy bace artikel psal sejarah melayu purba zaman dulu.

Hulubalang said...

Orang melayu tak habis2 dng kehebatan melayu purba...kalau hebat sgt kenapalah melaka ditakluk oleh Portuguese..kenapa kita dijajah oleh Inggeris? Kenapa kita takdapat buat space ship dan maju mcm USA? Aku baru tanya sikit saja..ada byk lagi soalan yg malas akau nak bentangkan kat sini. Bangunlah wahai bangsaku...kita hapus perasuah, perompak harta negara supaya kita boleh maju jauh kehadapan. Skrg kita ketinggalan jauh dai S"pore...Income per kapita S'pore USD45,000...Australia USD42,0000, tak payah ckp Korea, Japan, Taiwan yg dulu ketinggalan dibelakang kita...M'sia USD9,700 saja!!Indonesia sudah hampir nak potong kita..Thailand mungkin dah potong..Bangkitlah wahai melayu kita bagi peluang pada PR utk memerintah utk 5 tahun ini...bagi peluang pada mereka...ramai muka2 hebat..Husam, Rafizi, Dr Zul dll. Bangkit wahai bangsaku!!

Anonymous said...

Kesian sangat aku rasa baca komen kat atas ni.

Anonymous said...

salam,
sebenarnya bangunan menyerupai piramid ada juga di nusantara ini.Di Indonesia bangunan ini di sebut punden berundak-undak.bentuknya ada yang kecil bahkan kini sudah di temukan punden berundak-undak yang luas dan besarnya di perkirakan 10x lebih besar dari candi borobudur di jawa tengah yogyakarta.cari saja di google "gunung padang cianjur jawa barat".
saran saya,jika di malaysia di temukan bentuk bangunan menyerupai piramid maka jangan suruh pihak asing untuk mengkajinya karena ini berhubungan dengan kekayaan peradaban bangsa jadi lebih baik gunakan peneliti lokal saja.
angkor wat dan candi borobudur pun dulu hanya berupa gunung dengan penuh pohon dan semak,di perlukan penggalian selama bertahun-tahun agar bisa seperti sekarang.siapa tahu di malaysia juga ada bangunan seperti piramid

Delaila Adnan said...

Sebenarnya tak mustahil piramid ada dinegara kita...sejak zaman dahulu manusia memang terkenal berkawan dgn jin...segala piramid yg ada diseluruh dunia ni dipercaya buatan ufo ( alient) sebenarnya adalah jin yg boleh menyerupai macam benda...untuk lebih faham lagi baca lah tafsir alquran bukan sekadar baca je tapi tak faham...bila dah baca bau sedar apa yg mustahil atau tidak....ye...cuma samada betul atau tidak itu adalah piramid yg berada dipahang tu...apa pun memang tidak mustahil jika ada...

zul lee said...

lucu betul wahai saudara dan sedari yg ada disini sekalian kita melayu sudah lama wujud,piramid dipahang tu belum habis dikaji kerana ia adalah rahsia negara mungkin dalam piramid tersebut ada simpan rahsia kerajaan melayu seperti chihtu,langkasuka dan pelbagai lagi,pada hulubalang melayu memang hebat dlm perkapalan tapi kita kalah dgn portugis kerana pembelot.cuba lah sedara dan sedari semua buat rujuk-silang dengan sejarah asia tenggara.kenapa kita tak percaya bahawa adnya piramid melayu sedangkan di indonesia sudah ada jadi tidak mustahilah ianya ada bukan.buku sejarah negara ni ditulis oleh mereka yang tidak mahir sejarah serta bertema politik lupakan cerita sejarah kedatangan cina,india tu semua lebihkan sejarah rumpun melayu.saya masih belajar tentang sejarah melayu ni tapi saya pasti bila tiba masanya nanti piramid melayu di umumkan.pabila diumumkan ahli politik,komunis dari kedua pihak akan senyap bisu kerana orang melayu ada sejarah yang panjang.

Anonymous said...

Sedih Apabila kita melihat manusia yang menutupi rahsia akal yang diciptakan oleh Allah swt kepada kita sebagai khalifah mukabumi ini. Tamadun hebat dikalahkan kerana pembelot \ Pengkhianat agama bangsa. Belajar dari sejarah bukan untuk berbangga tetap untuk kita teruskan menjadi yang manusia yang lebih elok dari yang sebelumnya. Walaupun agak klise ,belajar dari kesilapan yang lalu. Pandanglah sejarah sebagai panduan kearah yang kebaikan.

Dari ,

Lebih kecil dari zarah yang paling kecil.

Anonymous said...

aku ada jgk tbaca bahawa piramid yg mengarut ni mempunyai senjata yg canggih,klu dah canggih bawak keluar lah weh,pegi tolong umat islam disyria,hapuskan keegoan usa tu,jadikan malaysia kuasa besar dunia,org nak lawan je tembak,hahaha,lu mngarut lah admin,Apa kaitan dgn anuar ibrahim,saja2 bleh dosa free,huhuhu

Mohd Azizul said...

Sayang nye melayu mudah lupa..betol la kata mahathir..huhu..sejarah nusantara yg hebat sengaja dihapuskn supaya melayu menjadi mundur dan xpunya jati diri spt melayu nusantara dahulu..kaji la asl usul melayu dulu..banhsa nusantara yg ditakuti yahudi..bangsa yg akn menghapuskn mrk dr muka bumi brsama2 imam mahdi..

Anonymous said...

Wa sokong lu bro!

rocky said...

pyramid yg ada luar negara tuh sudah habis di jarah oleh org putih. mmg xde rahsia apa lagi..sebab tuh dah di hebohkan penemuan nya.

mcm mana kalau piramid tuh ada sesuatu yg amat berharga, xkan nak bagi tau org. bodoh la nama nya...

cuba pegi jenjalan kat tasik chini, korang akan jumpa kuil2 lama yg besar bentuk mcm piramid.
datang mana kuil2 tuh2?

benda yg korang tak tau x semesti nya x wujud. byk lagi rahsia yg kerajaan jaga supaya x bocor sampai ke telinga org luar.



Anonymous said...

Biasa la org melayu ni, dok suka sgt citer mengarut xhabis2.Kalau betul ada piramid tu kasi tunjuk bukti la, pi sana korek lepas tu tangkap gambar xpon hebohkan kat USM biar drg kaji mende alah tu.Ni tidak, asal gunung/bukit rupe segi 3 dah kata piramid..wakaka.Lawak betul org melayu ni.Pandai betul buat citer hikayat naruto.Lps tu xtau malu bleh plak post citer al karut ni online, buat malu je woi.Org luar baca tegelak dibuatnye.Kalo betul tunjuk bukti fizikal yg menandakan piramid tu wujud bkn tangkap gambar dr jauh lps tu tag piramid.Ingat! zaman skarang ni org perlukan BUKTI bukan citer aku mimpi jumpa org pakai tanjak, aku mimpi puteri gunung ledang dan yg paling terbaru mimpi jumpa moyang kat mesir..kahkahkahkah!Melayu oh Melayu.

zach kitchencabinet said...

Setahu aku piramid kt malaysia memang ade. Kat sunway ade 1.

zach kitchencabinet said...

Setahu aku piramid kt malaysia memang ade. Kat sunway ade 1.

Anonymous said...

klu tak dibabitkan anwar ibrahim aku tabik jgk lah n terpinga2 ttg cerita piramid ni,tp oleh kerana dengki tuan punya blog kpd anwar aku jadi malas rr n aku percaya cerita ni bohong 100%

Anonymous said...

kenapa la dangkal sgr pemikiran ko ni..orang punya minat tak usah nak dikata2..kau tak suka jangan perlekeh orang.hebat sangatkah diri nak jatuh hukum pada orang..dah minat orang blog ni nak mengkaji biar la dia..awak pegi wat blog sendiri wat apa yang awak minat..jangan p blog orang kata mcm2 kat blog orang lain..belajar la santun hormat irang

Anonymous said...

Melayu mudah lupa..sejarah patut diambil serius jika tidk akan sentiasa mengulangi kesilapan yg sama...cth pling mudah bergaduh bab pompuan dr dulu smpi skrg manusia xpernah n belajar atau amik pengajaran dr kesilapan lalu...bkn terus mengutuk dn kondem perkara yg kita tak faham tp kaji dn belajar lah perkara yg diluar pengtahuan kita utk menambah ilmu...apa yg perlu kita tahu, teknologi yg ada skrg ni adalah kajian masa lampau yg diupgradekan

Anonymous said...

cerita ini satu fakta atau rekaan semata jatuh no2 , pertamanya , marilah kita bersama berganding bahu memajukan bangsa melayu yang kian mundur dari hari ke hari , yang semakin hari semakin dipijak bangsa asing . ayuh kita berusaha membawa bangsa melayu ke arah kegemilangan . sekian

Kama Reza said...

Sebab ada orang macam ko la bangsa melayu tak maju..tak nak belajar sejara pasal apa negara ini dijajah dulu..ambil iktibar dari sejarah supaya perkara serupa tak berulang lagi..

Anonymous said...

hanya org melayu kelas kedua sahaja yg sanggup memperlekehkan bangsa sendiri.banyakkan membaca sedara-sedara ku sekalian, banyakkan berfikir,bukak kepala otak luas-luas bukan pakai kepala lutot. Kat NASA ramai jurutera dan saintis bangsa melayu. Dulu Najib pernah cuba membawa mereka balik namun biasalah takkan Amerika nak lepaskan begitu saja. Begitu juga kat Microsoft, ramai software engineer melayu kat sana gaji puloh2 ribu dollar.mereka ingin berkhidmat ngan Malaysia tapi paham2 jer lah. banyakkan bergaul dengan org2 yg berilmu dan berpengetahuan. Bila aku wat statement ni mesti org melayu jugak tanya betol ker, tipu lah mana mungkin org melayu kerja baguih cam tu......tak payah citer bebanyak sebab kawan skolah aku sendiri kerja ngan microsoft kat Amerika nun. aku tabik ngan dia sebab tak pernah jumpa hurup lain selain dari hurup A dlm result dia.

Anonymous said...

jangan emo sangat... ni la sikap org melayu... org baru bagi pendapat dah melenting...

Anonymous said...

melaka di kalahkan oleh portugis disbbkan bangsa sendiri yg belot yg memberitahu semua isi dalam istana melaka dan hang tuah tidak melarikan diri ketika perang pantang sekali hulu balang yg hebat lari meninggalkan rajanya dia sedih dan menghilangkan diri di sbbkan bangsa sendiri menjadi pembelot