Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, August 4, 2012

Kempen Parti Politik Sungguh Jijik

Kempen Parti Politik Sungguh Jijik

Lagi-lagi menghentam, lagi-lagi menghina individu, lagi-lagi mengaibkan insan lain. Ni lah dia kempen dan perang saraf politik. Tak habis-habis dok tambah dosa. Ada yang betul, ada yang fitnah ada yang merepek meraban.

Kadang-kadang naik menyampah aku tengok perangai manusia yang macam ni. Kalau tengok tv dok asik-asik menghentam dan mengutuk orang lain dan dok asik-asik memuji perbuatan sendiri. Tapi lama-lama aku rasa meluat sebab aku tahu tu semua iklan untuk menunjuk-nunjuk buat baik. Porah !

Nak sokong BN kepercayaan dan keyakinan makin luntur, nak sokong PR aku tak yakin.

Sebagai rakyat apa yang harus kita buat ya bila macam ni dah jadinya?

Korang tak bosan ke dengan keadaan negara dan politik yang dah macam tongkang nak pecah di tengah laut ni?




Reactions:

5 comments:

zopinion said...

betul semua tu... semua sibuk nak dapatkan undi untuk jadi PEMIMPIN negara... betulke ada kelayakan memimpin...

wubra.blogspot.com

zelmey said...

Rakyat bergila-gila sokong sana maki sana hamun sini ..

C++ said...

Bhai Zelmey...

Hahaha... itulah Malaysia bhai... itu yang best tentang Malaysia... masa belum dalam title YB... bukan main nak tolong rakyat... tapi biler dah jadi YB.. macam haram... hahaha...

Rakyat dah 55 tahun diperbodohkan oleh para YB nih.. tapi masih lagi beriya-iya nak sokong para YB nih... haram betul lar.... hahaha

zelmey said...

Gua dah sampai masuk level letih dgn ni semua

chempaka said...

Betul lah uncle Z! memang dah lama meluat ngn kempen2 politik. tension baca surat khabar arus perdana , tengok achry ulang2 pon tak pe.hahahaha