Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 7, 2009

BENARKAH ORANG MELAYU DIPERALAT MENENTANG BAHASA INGGERIS DI SEKOLAH??

BENARKAH ORANG MELAYU DIPERALAT MENENTANG BAHASA INGGERIS DI SEKOLAH??


Adakah sekolah kebangsaan harus ketinggalan berbanding sekolah swasta?


Tidakkah anda berasa bangga orang Melayu boleh duduk semeja dengan ahli korporat dari negara luar?

Benarkah orang Melayu telah diperalat dan dihasut secara halus oleh kaum lain kerana tidak mahu orang Melayu maju??

Sebahagian anak-anak melayu yang menuntut di OXFORD CENTRE FOR LEADERSHIP UNITED KINGDOM

Orang Melayu kuat dan lantang membuat demonstrasi menentang bahasa Inggeris, di manakah bangsa atau kaum lain??


Benarkah kaum atau bangsa lain lebih ramai menghantar anak mereka ke sekolah berbahasa Inggeris berbanding Melayu dan kenapa?

Adakah orang Melayu masih lagi tidak sedar atau pun sememangnya tidak dapat menggunakan akal fikiran mereka??

Fikir-fikirkanlah wahai bangsa ku. Orang-orang yang berjaya dan hebat hingga dihormati di mata dunia semuanya fasih berbahasa Inggeris walaupun mereka BANGSA MELAYU...

Sedarlah wahai bangsa ku, jangan duduk di bawah gelas kaca lagi dengan hanya melihat kemajuan sekeliling tetapi tidak mahu keluar dari gelas kaca itu........

Tak cukup-cukup dijajah .... dulu dijajah Jepun, sekarang dijajah ilmu .... Apa nak jadi lah dengan orang Melayu ni?

Jangan kerana kebodohan mak bapak, anak-anak tak boleh maju ....
Bagaimana pula dengan nasib anak-anak ini sekiranya tidak boleh bertutur dalam bahasa antarabangsa pabila mereka dewasa nanti?
Reactions:

4 comments:

Rambut Pacak said...

Sdr Zelmey,
Lama tak melayari blog sdr. rupanya dah semakin maju dan berjaya. Tahniah anak melayu yang gigih berusaha spt sdr. Jadilah contoh yang baik dan disegani bukan sahaja oleh bangsa sendiri tetapi oleh bangsa yang lain..

"You got Incredible God-Given Potencial"

zelmey said...

Oh thank you my friend .. Do visit this blog always ... its updating time to time ...

God gave you that potencial also ....

Anonymous said...

Nak buat macam mana bro .... ada orang Melayu yang tak sedar diri dan kurang ilmu .. tu sebab buta tak nampak bangsa sedang diperalat dan dipermain..

Anonymous said...

Tapi walau apa pun .. kita kenalah bersama-sama mencari punca kenapa jadi begini?